Til hovedinnhold

Styringssystem på Sennalandet

Gagama Elektro har på oppdrag fra Statens Vegvesen oppført nye bommer, fritekstskilt, kamera og styringssystem for stengepunktene Fossen og Leirbotnvann. Installasjon av halvbommer på begge sider av fjellovergangen gjør at Veitrafikksentralen (VTS) enkelt kan åpne og stenge veien i en eller begge retninger. Kameraovervåking i begge kjøreretninger gir VTS god oversikt over situasjonen. I tillegg kan brøytemannskapene styre bommene fra sine kjøretøy.

Styringssystem på Sennalandet installert av Gagama Elektro

Styringssystem

  • Byggherre: Statens Vegvesen
  • Hovedentreprenør: Gagama Elektro
  • Byggeår: 2019

Full integrasjon av bommer, kamera og tilhørende informasjonsskilt mot skjermstyringen hos VTS gir operatørene god oversikt og effektiviserer kommunikasjonen ut til bilistene.

Gagama Elektro har stått for alle deler av elektroinstallasjonen. Dette innebærer blant annet funksjonsavklaring, prosjektering og dokumentasjon, oppbygging og programmering av ny styring med PLS og OPC-server, montering av bommer, kameraer og skilt, idriftsettelse og testing lokalt og via skjermstyringen hos VTS. I tillegg bistand ved idriftsettelse av overordnet styring, som sørger for at bommer og alle tilhørende skilt kan styres med en felles kommando fra VTS.

Ved å kombinere kompetanse innen HMS, sikkert arbeid på vei, elektroinstallasjon, automatisering, tele/data og samarbeid med andre entreprenører bygger Gagama Elektro bedre, sikrere og mer brukervennlig infrastruktur med lokale ressurser.

Lys i tunellen

Trenger du en kompetansepartner innen vei- og tunnel elektro?

Les mer om vei- og tunnelelektro