Til hovedinnhold

Reindalen Skole

I 2020 startet renoveringen og oppgraderingen av Reindalen skole. Det var Gagama Elektro som fikk i oppdrag å installere det nye, og oppgradere det gamle, elektriske anlegget på barneskolen. Her var blant annet energisparende tiltak, riktig belysning og ikke minst sikkerhet i fokus.

Reindalen Skole ble bygget ut i 2020-2021. Elektrisk installasjon utført av Gagama Elektro.
  • Byggherre: Hammerfest Kommune
  • Hovedentreprenør: Nord Norsk Bygg AS 
  • Byggeår: 2020-2021  

“Vi er svært glade for at byggmesterbedriften Nord Norsk Bygg AS gav oss dette viktige oppdraget. Å få lov til å være en del av å øke sikkerheten og skape god trivsel, for både barna og de ansatte, er en stor ære for oss” sier Runar Gamst Dalvik, prosjektleder hos Gagama Elektro.

I august 2021 var alle installasjonene utført. Barna møtte opp første skoledag til et fullført prosjekt, med noen tryggere og lysere dager i vente.

Energisparing

Å redusere energiforbruket er nyttig av flere grunner, spesielt når det kommer til store bygninger som generelt bruker større mengder strøm. Derfor ble det installert tidsriktig belysning som styres av bevegelsessensorer, og som i tillegg er en del av det sentrale driftssystemet (SD-anlegget).

“Et SD-anlegg er et elektronisk system som automatisk styrer driften av alle store tekniske installasjoner i et bygg. På den måten driftes det elektriske på en riktig og effektiv måte, samtidig som det tilpasser energibruket til et reelt behov. Som flere energisparende tiltak inkluderte vi både temperatur, lys og ventilasjon til SD-anlegget på Reindalen skole” forteller Dalvik.

Riktig belysning innvendig og utendørs

Moderne belysning og flotte omgivelser gjør mye for trivselen i hverdagen, og på en barneskole er det intet unntak. Det har Gagama Elektro tenkt på når de skulle finne belysning både innendørs og utendørs.

“Uteområdet har fått seg en skikkelig oppgradering. Utebelysningen består av armaturer fra Defa. Lysene gir en god områdebelysning som gjør at barnas leking blir tryggere og gøyere, samtidig som de ansatte får bedre oversikt når de mørke dagene blir lange” forteller prosjektlederen.

Innvendig er det brukt ulike armaturer fra Glamox for å skape godt og jevnt lys i alle rommene. God belysning i klasserommene er særdeles viktig når barna skal lære å lese og skrive.

«Vi er svært glade for at vi har fått merkbart bedre belysning på skolen vår! Det merkes godt i klasserom, fellesområder og kontorer. God belysning er viktig for både elever og voksne, og er en vesentlig faktor med tanke på gode arbeidsforhold. Uteområdet vårt er også blitt svært mye bedre med tanke på belysningen, og vi er meget godt fornøyde.» sier Ingvild Aase, rektor ved Reindalen Skole.

Belysning inne på Reindalen  Skole. Elektroinstallasjon utført av Gagama Elektro.
Belysning i trapp på Reindalen  Skole. Elektroinstallasjon utført av Gagama Elektro.