Send oss en forespørsel

Stor satsning på lærlinger

Fredag 7. mars 2014 gikk NHO Finnmark Årskonferanse av stabelen. Temaet på årets konferanse var «Læringslivet». Hit var Gagama Elektro invitert for å snakke om bedriftens satsning på lærlinger.

Det er 52 ansatte i Gagama Elektro per mars 2014. Av disse er det 11 lærlinger på ulike nivå i lærlingløpet. Dette utgjør om lag 20 % av bedriftens ansatte. Bedriften har en stor satsning på lærlinger.

«Dette er det største rekrutteringsgrunnlag i dagens marked» sier markedssjef Inger Lise Mathisen.

Gagama Elektro har inngått samarbeid med ENI og Statoil om «Industrikullet» som er et samarbeidsprosjekt for å øke antall lærlingplasser. Prosjektet gjør det mulig for lærlinger å ta realfag ved siden av lærlingtiden, slik at de ved endt lærlingtid sitter med fagbrev i den ene handen og studiekompetansebevis i den andre. Dermed kan fagarbeideren gå veien videre for å bli ingeniør, og besitte svært attraktiv kompetanse i arbeidsmarkedet.

«Det er et økende behov for fagarbeidere og vi må jobbe sammen for å øke attraktiviteten for å bli fagarbeider; – men også for å bli lærlingbedrift» avsluttet Mathisen.