Send oss en forespørsel

Stor satsning på lærlinger

Stor satsning på lærlinger

Fredag 7. mars 2014 gikk NHO Finnmark Årskonferanse av stabelen. Temaet på årets konferanse var «Læringslivet». Hit var Gagama Elektro invitert for å snakke om bedriftens satsning på lærlinger.

Det er 52 ansatte i Gagama Elektro per mars 2014. Av disse er det 11 lærlinger på ulike nivå i lærlingløpet. Dette utgjør om lag 20 % av bedriftens ansatte. Bedriften har en stor satsning på lærlinger.

«Dette er det største rekrutteringsgrunnlag i dagens marked» sier markedssjef Inger Lise Mathisen.

Gagama Elektro har inngått samarbeid med ENI og Statoil om «Industrikullet» som er et samarbeidsprosjekt for å øke antall lærlingplasser. Prosjektet gjør det mulig for lærlinger å ta realfag ved siden av lærlingtiden, slik at de ved endt lærlingtid sitter med fagbrev i den ene handen og studiekompetansebevis i den andre. Dermed kan fagarbeideren gå veien videre for å bli ingeniør, og besitte svært attraktiv kompetanse i arbeidsmarkedet.

«Det er et økende behov for fagarbeidere og vi må jobbe sammen for å øke attraktiviteten for å bli fagarbeider; – men også for å bli lærlingbedrift» avsluttet Mathisen.

Se NHO sin film om “Jakten på Læringslivet” her.