Baksalen Skole

Send oss en forespørsel

Byggherre: Hammerfest Kommune   Hovedentreprenør: Veidekke - Hammerfest Entreprenør   Byggeår: 2016-2017   Størrelse: 7500kvm  

Gagama Elektro har stått for den elektriske installasjonen på nye Baksalen Skole. Jobben er gjort som underleverandør til Veidekke Entreprenør – Hammerfest Entreprenør. Skolen som er dimensjonert for inntil 425 elever fordelt på 7 trinn er på hele 6748 m2 fordelt over 5 etasjer.

Baksalen Skole er det første BREEAM-sertifiserte bygget nord for Trondheim. Det settes spesielle krav til brukte materialer, lys forurensning og styring av bygget for å kunne få BREEAM-sertifisering. Det er et helhetlig klassifiseringssystem for bygg og eiendom, som dokumenterer forskjeller på miljø og helsebelastninger med mål om blant annet å redusere byggs påvirkning på miljøet. Dette setter blant annet ekstra krav til styringsanlegget for lys og varme. Blant annet må det dokumenteres lysforurensning, lysstyring opp mot naturlig lys inn i bygget og lysblending. Dette setter ekstra krav til valg av lystyper og dokumentasjon.

Installasjonen består blant annet av SD-anlegg (Sentral Driftsstyring), brannalarmanelgg, nødlysanlegg, innbruddsalarmanlegg, belysning, stikkontakter, varme i form av varmekabler og annen generell elektroinstallasjon. Det har vært en omfattende installasjon som blant annet var lysanlegg med Dali-styring, tele- og dataopplegg, styrings- og alarmanlegg, adgangskontroll og mer til. Blant annet har Gagama Elektro tatt del i byggets hybridventilasjon ved installasjon og programmering av vinduer, VAV-spjeld og CO2 følere i rommene som er en del av byggets ventilasjonssystem. Det vil si at vinduene åpnes og lukkes for utlufting basert på målinger av luftkvaliten i rommene i bygget.

Bygget har en noe tradisjonell forside som vender ned mot Baksalen stadion med et stramt utseende, mens byggets bakside er noe mer spennende med sekskantede vinduer. Utearealene er godt opplyst med både fasadebelysning og lysmaster, samt er det installert varmekabler i platter og trapper utvendig. Det er forventet å bli et aktivt oppholdssted for barn og unge også utenfor skoletid.