Send oss en forespørsel

Lys- og varmestyringssystemer

Lys- og varmestyringssystemer

Med styringssystemer kan du dimme lys og styre varmen i din bolig. De fleste styringssystemer kan betjenes via smarttelefon, betjeningspanel og termostater.

Lysstyring

For å få et funksjonelt hjem, må det være mulig å få tilstrekkelig lys til synskrevende oppgaver som matlaging, lesing, PC-jobbing, håndarbeid og husvask.
I tillegg er det både lønnsomt og stemningsskapende å ha mulighet til å dimming av lyset.

I dag finnes det mange smarte lysstyringssystemer. Med et styringssystem får du full kontroll over all belysning i hus, garasje eller hytte. For styre lyset kan du benytte fastmonterte brytere/dimmere på vegg sammen med for eksempel trådløse dimmere/ styring som også kan settes opp via app på smarttelefon.

Det er også mulighet for å benytte bevegelsessensorer. Dette vil for eksempel gjøre at lyset kommer automatisk på når du kommer inn i gangen med hendene fulle av handleposer eller annet.

Lysstyring kan være energibesparende og forlenger levetiden på lysene, da lyset kun er på når du trenger det.

Du kan skifte lyssetting mellom f.eks. arbeids- og hyggelys med et enkelt klikk.
Hvordan akkurat din bolig bør lyssettes, avhenger av husets arkitektur, interiør og hvilke funksjoner rommene har.

Gagama Elektro AS gir deg råd om belysning og skreddersyr løsninger som setter ditt hus i godt lys.

Varmestyring

Med et varmestyringssystem får du kontroll på energibruken i ditt hus. Varmestyringssystemet tillater at du kan tidsstyre varmen i huset, ut fra når på døgnet du har behov for komfortvarme og sparetemperatur. Når du får kontroll på energibruken vil du også spare energi og penger.

Med fastmonterte termostater med styring som samtidig kan kobles opp mot app, bluetooth eller betjeningspanel kan du enkelt tilpasse varmen til ditt behov.

Spar energi og penger med varmestyringssystem
Avhengig av boligens størrelse og antall varmekilder som skal styres vil et varmestyringssystem raskt kunne tjenes inn.

Eksempel:

Gjennomsnittsbolig 100m2

Totalt strømforbruk pr år 27 000 kWh

Strømforbruk til oppvarming 15 000 kWh

 

Et varmestyringssystem med 7 varmesoner der temperaturen senkes 10 timer i løpet av døgnet for oppholdsrom og 12-13 timer for soverom, kan man spare opptil 20% av strømforbruket som går til oppvarming. Dersom energprisen er kr 0.50/kWh inkl. el-avgift, målerleie osv, kan besparelsen per år bli: 15 000 x 20% x kr 0.50 = 1 500kr.

Avhengig av hvilket varmestyringssystem du velger, kan du tjene inn investeringen på vel 3 år.

Gagama Elektro hjelper deg å skreddersy den beste løsningen for ditt hus.

Søk støtte til varmestyring

Søk støtte til varmestyring

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Å bytte til varmestyringssystem et slikt tiltak.

Et varmestyringssystem gir deg kontroll over energibruken din. Du kan tidsstyre varmen i huset, ut fra hvilken tid på døgnet det er og om du er hjemme eller ikke. Når du får kontroll på energibruken, sparer du også energi og penger.

Les mer om støtte til varmestyring på Enova sine nettsider