Lys skaper steming og for å skape et trivelig hjem spiller belysning en stor rolle. God belysning er viktig både med tanke på funksjonalitet og for å skape en god og lun atmosfære.
Med riktig og god belysning bidrar man til reduserte helseproblemer og bedre miljøet. Ved valg av løsninger tilpasset bruksområdet vil energiforbruket også kunne reduseres.

Vi har et bredt produktspekter som tillater oss å tilpasse belysningen til ditt behov, enten det gjelder utebelysning, belysning til hus og hjem. Nordmenn ivisterer jevnt over mye i interiør, men det er belysningen som fremhever interiøret.

Når du skal velge belysning er det gjerne flere ting du bør tenke på. Designet er naturlig nok viktig, og vel så viktig er lyskilden. Man kan velge mellom flere typer lyskilder, og LED er den lyskilden som blir mest etterspurt i dag. LED belysning er en stadig mer brukt lyskilde. LED-lys har fått en varmere fargetone enn da den først kom på markedet, og er en god erstatter for andre lyskilder. Denne lyskilden bruker mindre energi enn de fleste andre lyskildene og har lang varighet som medfører mindre utskifting og avfall. Vi har god kompetanse på produktspekteret innen dette området, og tar gjerne en prat med deg om LED-belysningsmuligheter.

Skal du pusse opp eller bygge nytt anbefaler vi deg å ta en titt her.

 

De ulike rommene krever forskjellige lys. Her vil vi liste noen belysningstips til de ulike rommene:

Tips til belysning av bad

Det er viktig med riktig belysning på badet. Det skal både skape en innbydende atmosfære i tillegg til å være funskjonabelt både i forhold til om man steller seg selv eller skal rengjøre badet. Mange ønsker å skape en spa-opplevelse i eget hjem, og dette er mulig ved å gjøre enkle grep relatert til belysning. Men det finnes mange våtsoner på badet og da er det viktig å bruke belysning med riktig IP.

Når man bygger et nytt bad eller skal pusse opp et eksisterende bad er det viktig å tenke på plassering av belysning. For eksempel bør belysning av baderomsspeil være fra siden og ikke ovenfra. Det er også bedre med mange svake lyskilder enn én kraftig i taket. Dette gir både liv til rommet, er funksjonabelt og skaper en fin atmosfære.

Mange velger å bruke downlights i taket, og da er det lurt å få faglig bistrand i forhold til plassering av disse for å utnytte lyset best mulig.

 

Tips til belysning av uteområdet

De geografiske forhold i nord bidrar til at store deler av året krever at utebelysningen står på for at vi skal ha glede av utearealet. Det er derfor lurt at du tar deg tid til å lese noen tips om utendørs belysning.

Lyset skal skape en fin og lun stemning, men også være funksjonabelt til de aktiviteter som skal foregå på uteområdet. Et opplyst inngangsparti kan være prevantivt for innbrudd og hærverk, da et opplyst hus ser bebodd ut. Mange velger å installere timer eller bevegelsessensor både for å spare strøm og bidra til økt trygghet.

Det finnes mange alternativer innen utebelysning, så tenk over hva som passer best til ditt behov.

 

Godt opplyst kjøkken

Godt opplyst kjøkken

Gagama Elektro har lang erfaring fra installasjon av lys i hus og hjem. Ønsker du tips til belysning tilpasset din bolig hjelper vi deg gjerne.

Se referanser her.