Send oss en forespørsel

Fremtiden er elektrisk – nye elbiler er på plass

Fremtiden er elektrisk – nye elbiler er på plass

Dato:08.01.2021

Denne uken hentet Gagama Elektro tre elektriske varebiler til sin drift. Bilene er helelektriske og er de første elbilene i bedriften. På sikt ser man for seg å bytte ut større deler av bilparken fra fossilt til elektrisk drivstoff. Bilparken består i dag av omlag 40 kjøretøy.

“Fremtiden er elektrisk” sier daglig leder Even Sageng og fortsetter: “Vi skal nå hente erfaring fra disse tre varebilene, så får vi se når vi skal kjøpe de neste elbilene. Toyota har utviklet elektriske varebiler som passer vår drift godt”. 

Miljøfyrtårn

Gagama Elektro er Miljøfyrtårnbedrift. Dette innebærer at bedriften jobber målrettet for å forbedre sine miljøprestasjoner. Kjøp av elbiler er en del av denne strategien.

“Som miljøfyrtårnbedrift er vi stadig på jakt etter forbedringsområder for å redusere vårt fotavtrykk. Utviklingen av både teknologien på denne typer biler og ladeinfrastruktur er betydelig forbedret de siste årene. Dette har gjort det mulig for oss å ta inn elbiler i vår drift” sier Markeds- & HMSK-sjef Inger Lise Svendsen.

God økonomi

Bruk av elektriske biler i driften gir i tillegg til miljøgevinsten også økonomiske fordeler. Gagama Elektro kjører i snitt 40-50 km hver dag per bil. Investeringen i elbiler vil bidra til å redusere driftskostnadene på bilparken betydelig.

“Det koster oss mellom 1,5 og 2 kroner per mil med elbilene” sier Even Sageng.

Rekkeviddeangst

Bedriften har oppdrag i hele Vest-Finnmark, med hovedtyngden av oppdrag i Hammerfest kommune. Infrastrukturen både lokalt og i Vest-Finnmark er betydelig forbedret og det kommer stadig flere lademuligheter i området. Derfor ser ikke bedriften på muligheten for ladding som en utfordring. Selv har de montert fire ladepunkter ved sitt forretningsbygg i Rypefjord. Disse er for eget bruk. I tillegg har bedriften levert flere ladestasjoner for ulike kunder. Deriblant Coop Extra Storsvingen, parkeringshuset i Hammerfest sentrum, samt på Batteriparken parkeringsplass.

“Bedrifter som tilbyr lademuligheter for sine kunder har et konkurransefortrinn når det kommer stadig flere elbiler på veien” sier Inger Lise Svendsen.

Prosjektleder hos Gagama Elektro, Stig Gunnar Lyngmo, har kjørt elbil privat i mange år. Han mener det  handler om å endre vanene når det kommer til påfyll av drivstoff.

“Lad når man kan, ikke når man må” sier han. “Rekkevidden på elektriske biler blir stadig bedre og ladetiden på bilene er nå på et par timer”.

Fremtiden er elektrisk

Gagama Elektro følger endringene som skjer i markedet og er forberedt på å tilpasse seg disse. Bruk av elektriske biler i driften er ett steg på veien til en mer bærekraftig drift. Kundene stiller strengere krav til at leverandørene har fokus på bærekraftige løsninger. Bruk av elektriske biler er et steg i riktig retning og relatert til det målrettede arbeidet innen miljø.

 

Les også om Gagama Elektro sin investering i elbilene hos iFinnmark. (ekstern lenke) og på Harila sin hjemmeside.