Send oss en forespørsel

Elektriker i nytt barnehagebygg

Publisert: 28.05.2014

Hammerfest kommune bygger et nytt barnehagebygg på øvre Fuglenes i Hammerfest. Det nye bygget skal romme det som tidligere var to barnehager; Fuglenesfjellet og Håja barnehage. Bygget beregnes å stå ferdig høsten 2014, og vil bestå av fem avdelinger. Gagama Elektro utfører den elektriske installasjonen i barnehagen som er på hele 1800m2 i total gulvflate.

Bygget har en universell utforming og har tatt hensyn til dagens ENØK krav. Det er gjort ENØK tiltak i bygget ved blant annet å bruke lys- og varmestyringssystem. Lyset tennes ved hjelp av bevegelsessensorer, som bidrar til at lyset slukkes når det ikke er bevegelse i rommet. Temperaturen kan tidsbestemmes etter behov, slik at det for eksempel er lavere temperatur i bygget på kveldstid og helger. Samtidig har man benyttet et styringssystem som tillater at ventilasjonssystemet aktiveres når rommet er i bruk, og ikke blir stående på å bruke energi når rommet ikke er i bruk.

Petter Næss, prosjektleder i Hammerfest kommune og byggeleder for Håja barnehage sier:
«Hammerfest kommune er bevisst på å gjøre energismarte valg i sine prosjekter, og setter stor pris på å ha profesjonelle aktører med faglig spesialkompetanse som Gagama Elektro tilstede i byen. Det hjelper veldig å ha en løsningsorientert og god tone i prosjektene, og der føler jeg vi har vært med Gagama».

Det er installert brann, innbrudd og adgangssystemer i hele bygget og hele bygget er nøkkelfritt. Dette er blitt vanlig i nye bygg.

Prosjektleder hos Gagama Elektro, Kjetil Amundsen, har ansvar for den elektriske installasjonen:
«Elektrikerne i Gagama Elektro er vant til denne type installasjon, og vi har flere lærlinger i prosjektet. Det går raskt fremover og samarbeidet mellom fagfolket som rørleggere, snekkere og andre, fungerer veldig godt.»